دسته : حسابداری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 2021 KB
تعداد صفحات : 90
بازدیدها : 235
برچسبها : مدیریت اقلام تعهدی مدیریت سود عرضه اولیه عرضه سهام
مبلغ : 20000 تومان
خرید این فایلپایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد M.A رشته حسابداری عنوان مدیریت اقلام تعهدی در عرضه اولیه سهام
در این پایان نامه، مدیریت اقلام تعهدی در عرضه اولیه سهام مورد بررسی قرار گرفته است. از این رو تعداد 50 شرکت طی دوره زمانی 89-82 بررسی شده اند. رویکرد انتخابی برای آزمون فرضیات از نوع آزمون آماری تی زوجی می باشد. در این تحقیق هدف آن است که با شناخت رفتار مدیران شرکتهایی که خواهان پذیرش در بورس هستند؛ خطر تقلب در شرکتهایی که مدیریت سود کرده اند همچنین حساسیت، کنترل و نظارت بورس را به استفاده کنندگان یادآور شود. در فرضیه های تحقیق بیان شده که شرکتهای در شرف ورود به بورس، در سال پذیرش، در مقایسه با یک سال بعد، میانگین دو سال بعد و میانگین سه سال بعد، اقلام تعهدی اختیاری کمتری گزارش می کنند. نتایج تحقیق، نشان از رد فرضیه های تحقیق است.
سؤال اصلی تحقیق، این است که آیا شرکتهای در شرف ورود به بورس (شرکتهایی که قرار است سهام آنها برای بار اول در بورس عرضه شود) گزارشهای مالی شفاف، صحیح، قابل اتکا و به موقعی را بدین منظور در اختیار استفاده کنندگان خارجی قرار می دهند یا خیر ؟
اهمیت و ضرورت تحقیق
با توجه به این که مالکان اشخاص بیرون از شرکتی هستند که برای تصمیم گیری به اطلاعات حسابداری که توسط اشخاص درون شرکت، مدیران و هیئت مدیره تهیه می شود (تضاد منافع بین سهامداران و مدیریت) اتکا می کنند و به عنوان یکی از فاکتورهای مهم تصمیم گیری به رقم سود توجه خاصی دارند. از آنجا که محاسبه سود بنگاه اقتصادی، متأثر از روش های بر آوردی حسابداری است و تهیه صورت های مالی به عهده مدیریت واحد تجاری است؛ این پایان نامه درصدد آن است تا با ارائه نتایجی که از تحقیق به دست می آید؛ به سرمایه گذاران و مشارکت کنندگان در بازار سرمایه، جهت تصمیم گیری صحیح، سریع و دقیق، کمک کند. امروزه مدیریت سود، یکی از موضوعات بحث برانگیز و جذاب در پژوهش های حسابداری به شمار می رود. پژوهش ها نشان داده است که مدیریت سود، موجب کاهش کیفیت سود می شود. به این ترتیب، سرمایه گذاران با اطمینان خاطر بیشتر در سهام شرکت هایی سرمایه گذاری می کنند که در پیش بینی سود، تعصب و سوگیری دامنه داری را اعمال نکنند. رویکرد های متفاوتی در تخمین و اندازه گیری اختیار مدیریت در تعیین سود گزارش شده وجود دارد. یکی از مهم ترین این رویکردها مبتنی بر کاربرد اقلام تعهدی اختیاری به عنوان شاخصی برای تعیین و کشف مدیریت سود در واحد های تجاری است. اقلام تعهدی اختیاری قابل اعمال نظر توسط مدیریت هستند. بنا براین جزءاختیاری اقلام تعهدی به عنوان شاخصی در جهت کشف مدیریت سود در واحد های اقتصادی استفاده می شود.
اصطلاح عرضه عمومی اولیه که رواج آن به بازارهای پر رونق 1990 بر می گردد، عبارت است از اینکه یک شرکت برای اولین بار در طول دوران فعالیت خود اقدام به عرضه سهام به عموم می نماید. این شرکتها تازه تأسیس نبوده و غالباً حداقل دارای سه سال سابقه فعالیت می باشند؛ لذا در این اصطلاح، کلمه اولیه، به معنی عرضه سهام شرکت برای اولین بار به سهامداران بیرونی از طریق بورس، در زمانی می باشد که شرکت مزبور، در پروسه ای از فعالیت خود در یافته است که پذیرش در بورس، کمک شایانی به جذب سرمایه، کاهش هزینه های تأمین مالی و حتی کاهش مالیات می نماید.
عرضه عمومی اولیه، نخستین عرضه عمومی سهام شرکتی است که ممکن است قبل از عرضه نیز فعالیت داشته باشد اما فعالیت آن در حوزه عمومی نبوده است.
هدف هر مؤسسه، ارائه سود حسابداری برای استفاده کنندگان، از جمله سهامداران و بستانکاران است؛ که به عنوان راهنمایی برای سرمایه گذاری و تصمیم گیری مورد توجه قرار می گیرد. و حاوی اطلاعات مربوط به اتخاذ تصمیمات ارزشمند است. که مطلوبیت مورد انتظار تصمیم گیرندگان را حداکثر می کند.
استفاده کنندگان از سود، به دنبال منابع مطلوب خود هستند و چنانچه با استفاده از اطلاعات سود، در عملکرد سازمان، چنین مطلوبیتی را پیدا کنند؛ اقدام به همکاری با سازمان می نمایند و تخصیص بهینه منابع را فراهم می نمایند همین امر، انگیزه ی مدیران را جهت ارائه اطلاعات مطلوب، افزایش می دهد. مفهوم سود، دستخوش تفسیرهای گوناگون قرار می گیرد. در مورد محاسبه بهتر یا دقیق تر سود شرکت، چهار مکتب اندیشه وجود دارند. که به شرح هر کدام جداگانه پرداخته می شود.
اقلام تعهدی توسط جونز به صورت تفاوت میان سود حسابداری و جریان نقدی تعریف شده است. همچنین این اقلام را به دو قسمت تقسیم می کند؛ که در تمامی تحقیقات مرتبط با اقلام تعهدی، این طبقه بندی مورد قبول قرار گرفته است. در واقع اقلام تعهدی به مواردی گفته می شود که مستلزم ورود یا خروج وجه نقد به شرکت در یک دوره مالی نمی باشد و در دوره های بعد، این اقلام به وجه نقد تبدیل می شوند.
اقلام تعهدی به این دلیل ایجاد می شوند که زمان تحقق و وقوع درآمد و هزینه های شرکت، اغلب با زمان دریافت و پرداخت نقدی متفاوت است. از آنجایی که اقلام تعهدی حسابداری جزء مهمی از سود حسابداری را تشکیل می دهند؛ بنابراین همیشه این احتمال وجود دارد که اطلاعاتی که یک شرکت ارائه می کند؛ درست نباشد. از این رو در کنار مخاطرات متعددی که در ارتباط با شرکت می تواند وجود داشته باشد؛ یکی از آنها ریسک اطلاعات می باشد.
فصل اول: کلیات تحقیق
1-1- مقدمه
1-2- بیان مسئله
1-3- فرضیه های تحقیق
1-4- اهمیت و ضرورت تحقیق
1-5- روش انجام تحقیق
1-5-1- روش تحقیق
1-5-2- روش های گردآوری اطلاعات
1-5-3- قلمرو تحقیق
1-5-4- جامعه و نمونه آماری
1-6- تعریف عملیاتی اصطلاحات
1-7- ساختار تحقیق
فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه تحقیق
2-1- مقدمه
2-2- فلسفه عرضه عمومی اولیه
2-2-1- تعریف عرضه عمومی اولیه
2-3- سود و اهمیت آن
2-3-1- مفاهیم مختلف سود
2-3-1-1- مکتب کلاسیک ها
2-3-1-2- مکتب نئو کلاسیک ها
2-3-1-3- مکتب افراطی
2-3-2- فواید سود برای سرمایه گذاران
2-3-3- اهداف گزارشگری سود
2-4- حسابداری تعهدی
2-4-1- اهمیت اقلام تعهدی
2-4-2- اقلام تعهدی و طبقه بندی آنها
2-4-3- اقلام تعهدی اختیاری
2-4-4- اقلام تعهدی غیر اختیاری
2-4-5- مدلهای اندازه گیری اقلام تعهدی
2-5- فلسفه مدیریت سود
2-5-1- تعریف مدیریت سود
2-5-2- مدیریت سود خوب و مدیریت سود بد
2-5-3- انواع مدیریت سود
2-5-4- انگیزه های مدیریت سود
2-5-4-1- انگیزه های مرتبط با بازار سرمایه
2-5-4-1-1- دستیابی یا عبور از پیش بینی تحلیلگران
2-5-4-1-2- عرضه اولیه سهام
2-5-4-1-3- انتشار سهام
2-5-4-1-4- رشد سود
2-5-4-1-5- زیان شرکت
2-5-4-1-6- ایجاد تصویری مطلوب از شرکت
2-5-4-2- انگیزه های قراردادی
2-5-4-2-1- قراردادهای داخلی
2-5-4-2-2- قراردادهای خارجی
2-5-4-2-2-1- قراردادهای بدهی
2-5-4-3- انگیزه های سیاسی و قانونی
2-5-4-4- فرضیه اندازه شرکت
2-5-4-5- مالیات
2-5-5- کشف مدیریت سود
2-6- پیشینه تحقیق
2-6-1- مطالعات انجام شده در داخل کشور
2-6-2- مطالعات انجام شده در خارج از کشور
فصل سوم: روشاجرای تحقیق
3-1- مقدمه
3-2- بیان مسئله
3-3 فرضیه پژوهش
3-4- جامعه آماری و نمونه
3-5- روش ها و ابزارهای گرد آوری اطلاعات
3-6- متغیرها و شیوه اندازه گیری متغیرها
جدول 3-1- متغیر های پژوهش و علامت اختصاری متغیرها
3-7- روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
3-7-1- تحلیل توصیفی داده ها
3-7-2- بررسی نرمالیته داده های تحقیق
3-7-3- همبستگی و تحلیل رگرسیون
3-7-4- آزمون دوربین واتسن
3-8- مراحل تشکیل، تجزیه و تحلیل و تأیید مدل رگرسیون
3-9- تحلیل فرضیات
3-10- خلاصه فصل سوم
فصل چهارم
تجزیه و تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها
4-1 مقدمه
4-2 یافته های توصیفی
4-3- نحوه اندازه گیری اقلام تعهدی اختیاری مدل جونز
4-4- نحوه اندازه گیری اقلام تعهدی اختیاری مدل دیچاو و دیچف
4- 5- آزمون نرمال بودن داده ها
4-6 آزمون فرضیه ها
4-6-1- نتیجه آزمون فرضیه ها با مدل جونز
4-6-2- نتیجه آزمون فرضیه ها با مدل دیچاو و دیچف
4-7- خلاصه فصل چهارم
فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادها
5-1- مقدمه
5-2- خلاصه موضوع و روش تحقیق
5-3- خلاصه یافته های تحقیق
5-4- تحلیل تطبیقی نتایج تحقیق
5-5 نتیجه گیری
5-7- محدودیت تحقیق
5-8- خلاصه فصل پنجم
منابع
پیوست ها