پایان نامه نظام شبكه بهداشتی درمانی كشور

پایان نامه نظام شبكه بهداشتی درمانی كشور پایان نامه نظام شبكه بهداشتی درمانی كشور

دسته : -علوم پزشکی

فرمت فایل : word

حجم فایل : 73 KB

تعداد صفحات : 142

بازدیدها : 204

برچسبها : دانلود پایان نامه پژوهش پروژه

مبلغ : 8000 تومان

خرید این فایل

پایان نامه نظام شبكه بهداشتی درمانی كشور

پایان نامه نظام شبكه بهداشتی درمانی كشور


قسمتی از متن:

به منظور پیشگیری از شیوع بیماریها در این قبیل اماكن و مراكز باید ابتدا قبل از استخدام و شروع به كار ، از متصدیان و كاركنان ، معاینات و آزمایشهای پزشكی لازم به عمل آمده و در صورت سلامت برای آنها كارت سامتی تندرستی صادر شود. (اعتبار این كارت فعلا یك سال تعیین گردیده است.) و پیشه‌وران ملزم به حفظ و نگهداری كارت تندرستی در محل كار خود می‌باشند.

متصدیان و كارگران شاغل در مراكز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماكن عمومی باید نظافت شخصی را رعایت نموده و به دستورات بهداشتی عمل نمایند . همیشه بعد از توالت و قبل از شروع به كار دستهایشان را با آب خوب شستشو دهند و هر نفر دارای حوله و صابون اختصاصی بوده و از حوله ، صابون و وسایل دیگران به طور مشترك استفاده ننمایند . كوتاه نگه داشتن موها و ناخنها ، استفاده از روپوش و پیش بند تمیز و با رنگ روشن ،پوشاندن موهای سر و پاكیزه نگه داشتن ابزار و وسایل و محیط كار كمك فراوانی به سلامتی و بهدااشت مردم خواهد نمود.

متصدیان و كاركنان مراكز تهیه و توزیع و اماكن عمومی در هنگام بیماری (بیماریهایی چون آنفولانزا ، آنژین و اسهال و بیماریهای بزستی و داشتن دمل و زخم چركی و دیگر بیماریهای عفونی واگیردار) از كار كردن در مراكز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماكن عمومی باید جدا خودداری نمایند.

ب- كنترل وضعیت بهداشتی ساختمانی و تاسیسات محل كار

ابتدا به شناخت مراكز و اماكن فوق‌الذكر می‌پردازیم:

- مراكز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی همانطوری كه از نامشان پیدا است به محل‌هایی كه در آن نسبت به تهیه یا فقط توزیع و یا فروش مواد غذایی و یا انجام هر سه مورد در یك مكان كسب گفته می‌شود مانند لبنیاتی ، خوار و بار فروشی ، قصابی ، نانوایی و غیره.

- اماكن محلهایی هستند كه كارشان تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی نمی‌باشد.

- از اماكن عمومی حمامها ، آرایشگاهها ، مساجد ، تكایا ، باشگاههای ورزشی ، مدارس و غیره را نام برد.

به طور كلی مراكز و اماكن یاد شده با توجه به نوع خدمتی كه ارائه می‌نمایند ملزم به رعایت مقررات خاص حرفه خود می‌باشند و این مقررات در فرم‌های تهیه شده طبق ماده 13 قانون مواد خوردنی ، آشامیدنی برای هر یك از مراكز و اماكن یاد شده گنجانیده شدده كه این فرم توسط بازرسین بهداشت محیط و بهورزان بهداشت با حضور در مراكز و اماكن یاد شده تنظیم می‌گردد.

ج- كنترل وضعیت بهداشتی مواد غذایی

كنترل بهداشتی مواد غذایی از نظر آلودگیها (میكروبی و شیمیایی) تقلب و فساد نقش بسزلایی در سلامت جامعه دارد.

مواد غذایی در صورتی كه به طریق غیر بهداشتی (بصورت روباز) نگهداری و عرضه شوند می‌توانند توسط ترشحات دهان و بینی و دستهای فروشنده و خریدار ، گرد و غبار ، حشرات (بخصوص مگس) جوندگان ، (بویژه موش) ، گربه و سگ ، به انواع میكروبهای بیماریزا آلوده شوند كه در اثر مصرف مواد غذایی آلوده ، انسان مبتلا به انواع بیماریها و مسمومیتها خواهد شد.

توصیه می‌شود كه مواد غذایی بخصوص مواد غذایی فسادپذیر باید در شرایط مناسب محفوظ دور از دسترس حشرات، جوندگان، گرد و غبار و در ظروف مجاز و بهداشتی نگهداری گردند. زیرا ظروف نگهداری مواد در آلودگی مواد غذایی و ایجاد مسمومیت‌های شیمیایی نقش مهمی را دارا می‌باشند .

به عنوان مثال نگهداری مواد غذایی ترش كه حالت اسیدی دارند (مانند ماست ، رب گوجه فرنگی و غیره) در ظروف مسی سفیدكاری و قلع اندود نشده و به مدت نسبتا طولانی و مصرف نمودن آن ماده غذایی باعث مسمومیتهای مزمن (اثر تدریجی سم بر روی اعضای بدن) و یا مسمومیت‌های شدید خواهد شد كه ممكن است است حتی منجر به مرگ هم بشود.

همچنین نگهداری مواد غذایی و بویژه مواد غذایی ترش و یا نگهداری مواد غذایی داغ در ظروف پلاستیكی غیرمجاز كه اغلب این ظروف از أسیاب و ذوب پلاستیكهای غیر بهداشتی و بازیابی شده از زباله‌های شهر بطور پنهانی ساخته می‌شوند ، ممكن است باعث ایجاد انواع سرطانها در انسان گردند . و سرطان‌زایی اغلب این مواد پلاستیكی تایید شده است.

بطور كلی نظارت و كنترل و نحوه تهیه ، توزیع و فروش مواد غذایی در مراكز یاد شده باید بطور مرتب و با دقت انجام گردیده و همچنین مسائل بهداشتی اماكن عمومی مانند حمامها ، آرایشگاهها و دیگر اماكن عمومی باید همواره تحت كنترل نظامی باشد.

- ناقل بیماری: موجود جاندار و یا جسم بی‌جانی كه عامل بیماری را به موجودات دیگر منتقل می‌كند.

- حامل بیماری: موجودی است كه عامل بیماری را در خود نگهداری و در محیط پخش می‌كند ولی علائم بیماری را ندارد.

 

بررسی فرم دوازده‌‌گانه

فرم شماره 1

پیشنهاد معرفی متخلف به دادگاه

پس از بازدید محل توسط كاردان بهداشت محیط مركز بهداشتی درمانی (شهری یا روستایی) و تنظیم و علامت‌گذاری فرم آیین نامه مقررات بهداشتی در صورت وجود نواقص فرم شماره 1 تكمیل و پس از پاراف كاردان بهداشت محیط با امضای رئیس مركز بهداشتی درمانی به انضمام چهار برگ فرم آیین نامه مقررات بهداشتی تكمیل شده به مركز بهداشت شهرستان ارسال می‌شود.

فرم شماره 2

معرفی متخلف

مركز بهداشت شهرستان پس از وصول پیشنهاد معرفی متخلف به دادگاه در صورت تایید توسط كارشناس مسئول بهداشت و رئیس مركز بهداشت (امضای ردیف‌های دوم و سوم فرم آیین نامه مقررات بهداشتی) ، فرم شماره 2 را تكمیل و به انضمام یك برگ فرم آیین نامه مقررات بهداشتی تنظیم شده مربوط به دادگاه پس از پاراف كارشناس مسئول بهداشت شهرستان محیط با امضای رئیس مركز بهداشت شهرستان متخلف را به دادگاه معرفی و رونوشت نامه مذكور به انضمام یك نسخه فرم آیین نامه مقررات بهداشتی مربوط به صاحب مكان كسب (مدیر ، صاحب پروانه متصدی) با قید مهلت متناسب با حجم و نوع كار و تعداد نواقص (حاقل 15 روز و حداكثر 2 ماه) جهت رفع نواقص به متصدی اخطار می‌گردد . ضمنا نسخه دیگری از رونوشت نامه به انضمام سوابق در پاسخ نامه پیشنهاد معرفی متخلف به دادگاه و پیگیری در موعد مقرر به مركز بهداشتی درمانی مربوطه و نسخه یگر به بهداشت محیط مركز بهداشت شهرستان ارسال خواهد شد.

فرم شماره 3

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید