دسته : -مبانی و پیشینه نظری
فرمت فایل : word
حجم فایل : 40 KB
تعداد صفحات : 31
بازدیدها : 849
برچسبها : طرحواره های ناسازگار اولیه مبانی نظری و پیشینه
مبلغ : 13000 تومان
خرید این فایلفهرست مطالب
2-1- طرحواره های ناسازگار اولیه
2-1-1 مفهوم طرحواره
2-3-1. افکار و طرحواره های خودکار
2-3-2. تعریف یانگ از طرحواره
2-3-3. ویژگی های طرحواره های ناسازگار اولیه
2-3-4. ریشه های تحولی طرحواره ها
2-3-5-1. نیازهای هیجانی اساسی
2-3-5-2. تجارب اولیه زندگی
2-3-5-3. خلق و خوی هیجانی
2-3-5. طرحواره های ناسازگار اولیه و حوزه های مرتبط با آنها
2-3-6-1. بریدگی و طرد
1. رهاشدگی/بی ثباتی
2. بی اعتمادی/بدرفتاری
3. محرومیت هیجانی
4. نقص/شرم
5. انزوای اجتماعی/بیگانگی
6. وابستگی/کفایت
7. آسیب پذیری نسبت به ضرر یا بیماری
8. خود تحول نیافته /گرفتار
9. شکست
10. استحقاق/بزرگ منشی
11. خویشتن-داری و خود- انضباطی ناکافی
12. اطاعت
13. ایثار
14. پذیرش جویی/جلب توجه
15. منفی گرایی/بدبینی
16. بازداری هیجانی
17. معیارهای سرسختانه/عیب جویی افراطی
18.تنبیه
2-3-6. مروری بر پژوهش های انجام شده در زمینه طرحواره های ناسازگار اولیه
2-3-7-1. پژوهش های داخلی
2-3-7-2. پژوهش های خارجی
منابع فارسی
منابع لاتین
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع :انگلیسی و فارسی دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
*******************
بخشهایی از متن
واژه طرحواره در اصل ریشه یونانی کلمه Scheen به معنای "داشتن" و یا شکل گرفتن" است. آرون بک معتقد است که طرحواره ها نقش اصلی در ارتباط با موضوعات تکراری در تداعی آزاد، تصورات و رویاها، ایفا می کنند. او معتقد بود که طرحواره ها ممکن است عملا مدت ها غیر فعال باشند اما بعدا تقویت یا خاموش شوند که نتیجه تغییرات در نوع داده های دریافتی از محیط است.
بعدها نظریه پردازان دیگر، مفهوم اصلی طرحواره را توسعه دادند. برای مثال سگال نوشت که طرحواره ها شامل "عناصری سازمان یافته از واکنش ها و تجارب گذشته هستند که پیکره ای پیوسته و پایدار از اطلاعات قابل هدایت برای ادراک و تصدیق های بعدی را شکل می دهند". یانگ زمانی کاربرد روش متمرکز بر طرحواره در اختلالات شخصیتی را معرفی کرد، این مفهوم را گسترش داد. یانگ اظهار کرد که اگر چه بک و همکارانشبه اهمیت طرحواره ها در درمان اشاره کردند، اما راهکارهای درمانی خاص بسیار اندکی را برای پروتکل های درمانی خود تا به امروز ارائه کرده اند. به همین دلیل یانگ مدل بک از طرحواره را توسعه داد و معتقد به یک نظریه چهار سطحی بود که شامل 1) طرحواره های ناسازگار اولیه2) نگهداری طرحواره 3) اجتناب از طرحواره 4) جبران طرحواره می شد.
اگر چه طرحواره درمانی متمرکز بر روی زوج ها و خانواده ها شامل توجه به طرحواره های شخصی خود افراد می شود، اما تاکید بیشتر روی سیستم رابطه ای و طرحواره هایی است که به طور ویژه، حول شخص در رابطه گسترش می یابند. همچنین طرحواره درمانی از خانواده اصلی و تجارب اولیه افراد با اعضاء خانواده استفاده می کند.
افکار خودکار، شکل کلیدی دیگری از شناخت در نظریه شناختی-رفتاری است که گاهی اوقات با طرحواره درهم می آمیزد، بویژه به این دلیل که تا اندازه ای همپوشی بین هر دو وجود دارد. افکار خودکار اولین بار توسط بک به عنوان شناخت های همزمانی تعریف شدند که به سبکی سریع اتفاق می افتند وغالبا آگاهانه و به سهولت قابل دسترسی هستند. بنابراین افکار خودکار آگاهانه، مسیری برای کشف باورها و طرحواره های زیربنایی شخص فراهم می کنند.
...
شهامت (1389) پژوهشی با هدف پیش بینی علائم سلامت روان با استفاده از طرحواره های ناسازگار اولیه انجام داد. به این منظور دو پرسشنامه فرم کوتاه طرحواره یانگ (YSQ-SF)در چارچوب نظریه درمانی مبتنی بر طرحواره جفری یانگ و پرسشنامه سلامت عمومی(GHQ) بر 159 دانشجوی دانشگاه فردوسی مشهد اجرا گردید. تحلیل نتایج این پژوهش با استفاده از نسخه 17 نرم افزار SPSS با روش تحلیل رگرسیون چندگانه صورت گرفت. نتایج بیانگر رابطه معنادار طرحواره های ناسازگار اولیه و علائم سه گانه جسمانی سازی، اضطراب و افسردگی بود. در این میان طرحواره نقص/ شرم به طرز معناداری (P<0.01) هر سه علامت را پیش بینی کرد. از طرفی بخشی از واریانس هر اختلال توسط طرحواره های خاصی به صورت معنادار پیش بینی شد.
کرمی، بهرامی، محمدی آریا، اصغرنژاد فرید، فخری پژوهشی با هدف بررسی رابطه طرحواره های ناسازگار اولیه و جامعه ستیزی در زنان بی خانمان وابسته به مواد پرداختند. روش پژوهش از نوع همبستگی و جامعه آماری حدود 800 زن بی خانمان وابسته به مواد در مکان های مختلف شهر تهران بود. از میان این مکان ها مرکز گذری خانه خورشید و خوابگاه زنان تولد دوباره و تمام پارک های جنوب شهر تهران انتخاب شدند و به روش در دسترس 60 نفر به خرده مقیاس جامعه ستیزی نسخه دوم تجدید نظر شده پرسشنامه چندوجهی مینه سوتای جیمز بوچر 1989 و نسخه کوتاه پرسشنامه طرحواره های ناسازگار اولیه یانگ 1998 پاسخ دادند. یافته ها نشان داد جامعه ستیزی 73% از زنان بی خانمان وابسته به مواد بالا است و در طرحواره های ناسازگار اولیه در زیرمقیاس ها ی ایثار بالاترین و در وابستگی/بی کفایتی پایین ترین نمره را دارند. به علاوه طرحواره های انزوای اجتماعی/ بیگانگی با بیشترین و وابستگی/ بی کفایتی با کمترین مقدار می تواند 35% از واریانس جامعه ستیزی را پیش بینی کند.
...
خرید و دانلود آنی فایل