دسته : -پژوهش
فرمت فایل : word
حجم فایل : 276 KB
تعداد صفحات : 102
بازدیدها : 288
برچسبها : خلاقیت عزت نفس پیشرفت تحصیلی
مبلغ : 8000 تومان
خرید این فایلهدف اصلی این تحقیق بررسی رابطه خلاقیت و عزت نفس و پیشرفت تحصیلی در دانشجویان دختر و پسر دانشگاه پیام نور واحد دزفول می باشد. جامعه ی آماری این پژوهش شامل کلیه دانشجویان دانشگاه پیام نور واحد دزفول می باشد که بر اساس روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای از نوع همبستگی 60 نفر دانشجو انتخاب گردید پس با اجرای پژوهش نامه سنجش خلاقیت (cree) و پرسش نامه عزت نفس کوپر اسمیت تجزیه و تحلیل یافته ها صورت گرفته است. در این پژوهش تکنیک های آمار توصیفی (میانگین، انحراف معیار و خطای معیار میانگین) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون) استفاده شده است. قابل ذکر است که نمونه هایی از این تحقیق در سایر شهرها نیز صورت گرفته است.
آگاهی از وجود نوآوری ها و استعدادهای کودکی که دائما مشغول کنکاش و بررس مسائل مختلف است و سعی می کند چیزی نو را بوجود آورد بسیار مهم است. عوامل مختلفی شکوفایی و موفقیت انسان ها را تحریک می کند. باید توجه شود که در این میان چه چیزی باعث پیشرفت خلاقیت خواهد شد. عزت نفس بالا داشتن از مواردی است که باعث ایستادگی یک فرد در برابر موانع خواهد شد. چنین افرادی همواره متکی به خودو اعتقادات خود هستند و گروه کثیری از افراد شایسته و پیشرفته را در بر می گیرند. دانشجویانی که دارای احساس خود ارزشمندی و عزت نفس قابل توجهی هستند. نسبت به همسالان خود در شرایط پیشرفت تحصیلی کارآمدی و خلاقیت بیشتری از خود نشان می دهند. مطالعه پیرامون خلاقیت به دلیل تاثیر شگرفی که بر عملکرد دانشجویان بویژه عملکرد تحصیلی می گذارد به دلیل اهمیت ان در پژوهش های متعدد مورد بررسی قرار گرفته است. اهمیت و ضرورت انجام این تحقیق از آن جهت است که راههای مناسبی برای ایجاد خلاقیت را در کودکانمان بیاموزیم. معلمین شیوه های برخورد مناسب با کودک خلاق را بیاموزند و بکار بندند. اگاهی از موانع آفرینندگی و جلوگیری از بروزآنها لازم است. بی توجهی والدین نسبت به آفرینندگی فرزندانشان می تواند زمینه ی افت تحصیلی، عدم کارآرایی، عدم استفاده از تواناییهای بالقوه و پایین آمدن اعتماد به نفس وی را در پیش داشته باشد نتایج حاصله از این پژوهش مورد استفاده ی تمام مراکز آموزشی، معلمین، مدیران و والدین می تواند مفید و موثر واقع شود. با همین امید پژوهش بوسیله در آزمون سنجش خلاقیت (cree) و آزمون عزت نفس کوپر اسمیت انجام شده است.
زمینه ی اجتماعی : عزت نفس اجتماعی مشتمل بر عقاید فرد درمورد خودش به عنوان یک دوست برای دیگران است.
زمینه ی تحصیلی : عزت نفس مبتنی بر تعداد ارزشی است که نوجوان بعنوان یک دانش آموز برای خود قائل است.
زمینه ی خانوادگی : منظور عقیده ی فرد در موردش بعنوان عضوی از اعضای خانواده است.
زمینه ی جسمانی : تصور جسمانی ترکی از ویژگی های جسمانی و توانائیهای بدنی است. دختران بیشتر به خصوصیات بدنی پسران به توانائیهای جسمی (قدرت جسمانی) اهمیت می دهند آلپورت شش مرحله رشد را معرفی می کند که در مراحل اولیه احساس شخص نسبت به خوشتین شکل می گیرد این مراحل عبارت اند از :
1. مفهوم خوشتین جسمانی
2. مرحله هویتی
3. مرحله عزت نفس
4. مرحله سبط مفهوم خویشتن
5. مرحله معامله گرمنطقی
6. مرحله تلاش شخص
در توضیح مرحله سوم که مرحله ی عزت نفس است می نویسد : عزت نفس بعنوان قدردانی از دانش شخصی از اعمال و رفتارش است. یعنی تاثیر او بر دیگران برای او پاداش است و عزت نفس را افزایش می دهد.
عزت نفس دردوران نوجوانی به استثنای مواقعی است که در محیط دگرگونیهای مهم رخ می دهد. به همراه افزایش سن عزت نفس نیز افزایش می یابد. بین دختر و پسر از نظر تحولی عزت نفس تفاوتهایی وجود دارد و این پدیده در حال حاضر بحث های زیادی را موجب شده است. یکی از جدیدترین تحقیقات انجام شده بر روی 3000 نوجوان آمریکایی نشان داد که دختران نوجوان در مقایسه با پسران نوجوان عزت نفس ضعیف تر و انتظارات پائین تری دارند. در دبستان اکثر دختران اعتماد به نفس خود را تایید می کنند و درباره هویت خود دیدی مثبت دارند اما در دوران نوجوانی کمتر از یک سوم آنها این ادراک را حفظ می کنند البته در مورد عزت نفس پسران نیز افت دیده می شود اما نسبت های آنها متفاوت است. مثلاً 67% پسران این پاسخ را می دهند. در مورد دختران این ترتیب عبارت است از 60 و 29 درصد.
خرید و دانلود آنی فایل