دسته : جامعه شناسی
فرمت فایل : word
حجم فایل : 200 KB
تعداد صفحات : 50
بازدیدها : 1358
برچسبها : بی سوادی اثرات بیسوادی جامعه
مبلغ : 5000 تومان
خرید این فایلمعرفی و بخشهایی از متن تحقیق بی سوادی و تاثیر آن بر جامعه
کسب علم و دانش از گذشته های دور مورد توجه ایرانیان بوده است. با این حال نظام آموزشی طی سالیان متمادی از شیوه سنتی مکتب خانه تا نظام های نوین کنونی، تغییرات بسیاری داشته است. دوره جدید آموزش کلاسیک در ایران به تأسیس دارالفنون در تهران بر می گردد که به ابتکار و همت امیرکبیر در زمان ناصرالدین شاه قاجار تاسیس گردید و دروس و علوم مختلف نظامی، طبیعی، مهندسی، پزشکی و علوم انسانی در آن تدریس می شد.
با تأسیس دانشگاه تهران و الحاق مدارس عالی مانند دارالمعلمین عالی (دانشسرای عالی)، مدرسه حقوق و علوم سیاسی (دانشکده حقوق)، مدرسه عالی طب (دانشکده پزشکی) در آن، دانشگاه تهران مسیر رشد و توسعه خود را با راه اندازی رشته های مختلف و جذب دانشجو از سراسر کشور ادامه داد تا جایی که در حال حاضر با جذب هزاران دانشجو و ارایه ده ها هزار نفر فارغ التحصیل به جامعه، به عنوان نماد آموزش عالی کشور شناخته می شود. علاوه بر دانشگاه تهران، در حال حاضر بیش از 300 مرکز دانشگاهی و مؤسسه آموزش عالی در شهر تهران فعالیت دارند که به این مجموعه باید مراکز پژوهشی را نیز اضافه نمود. بنابراین تهران به عنوان بزرگ ترین قطب علمی و پژوهشی کشور ایفای نقش می کند. ...
در جامعه کنونی بیسوادی مانع بزرگی در جهت رشد و توسعه فرهنگی است .یونسکو می گوید: بیسواد کسی است که نتواند یک متن ساده را بخواند و بنویسد.با اینکه بیسوادی را نمی توان به معنای فقدان دانش و حکمت در شخص فرض کرد،ولی می توان گفت بیسواد فردی است که به دانش های جدید دسترسی ندارد و نمی تواند در جامعه تاثیر گذارومشارکت فعالی داشته باشد.
بیسوادی موجب محدود بودن اشتغال می شود و بیشتر بزرگسالان بیسواد از نظر اقتصادی وضعیت خوبی ندارد. توان کسب در آمد و توانایی آنها به مشارکت خلاق در فعالیتهای اجتماعی محدود است. عدم اشتغال یا اشتغال محدود بیسوادان نیز ممکن است در ارتباط با سرمایه گذاری عمومی موجب هدر رفتن منابع مالی جامعه شود.
بی سوادی، ریشه و اساس بسیاری از مسائل اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و بی نظمی ها و آسیب های مادی و روحی و روانی در اکثر کشورهای جهان سوم است. ...
در این تحقیق هدف این است که مشخص شود، آیا بی سوادی مردم در جامعه از عوامل موثر در جامعه به حساب می آید یا خیر.
پدیده بى سوادى قطع نظر از آنکه به زن یا مرد پیوند داده شود، امرى است نکوهیده و زشت و طبعا اثرات و تبعات ناگوار و نامطلوب را بدنبال مى داشته باشد.
به گونه که پدیدار است زن نیمه بدنه ى جامعه انسانى را تشکیل مى دهد و در قضایاى اجتماعى، اقتصادى، سیاسى و خانوادگى نقش بارز دارند و اثرگذار در سمت و سو دهى و جهت بخشى این همه موارد و پدیده هاى مى باشد.
پس از این جا، روشن مى گردد که با دانش بودن این قشر به چه پیمانه تأثیرگذار در جهت بهترسازى و جریان یابى مطلوب و سازنده این قضایا مى باشد و بى سوادى و ناآگاهى به چه اندازه برکندى و نادرستى این پدیده ها نقش داشته و اثر منفى در رشد و سیر مطلوب آنها به جاى مى گذارد. ...
خرید و دانلود آنی فایل