دسته : مدیریت
فرمت فایل : word
حجم فایل : 19 KB
تعداد صفحات : 19
بازدیدها : 323
برچسبها : جهت گیری کارکنان جهت گیری فرهنگی
مبلغ : 3000 تومان
خرید این فایلارزشهای فرهنگی و جهت گیریهای کارکنان
چکیده
این مقاله حاصل نتایج تحقیق انجام شده درباره ارزشهای فرهنگی کارکنان سازمانها با ملیت های مختلف در سراسر جهان می باشد. در این تحقیق، دیدگاه های کارکنان بیش از 18 کشور مختلف درباره ویژگی های مطلوب آنها در محیط های کاریشان مورد مطالعه قرار گرفته است. به طور همزمان نیز تلاشی جهت تدوین و آزمایش الگویی نظری برای طبقه بندی ملیتها براساس جهت گیری فرهنگی آنها صورت گرفته است.
احتمالا گسترده ترین تحقیق انجام شده درباره تفاوت فرهنگی مابین ملیتها، توسطهوفستد در سال 1980 با استفاده از نظرات بیش از 166000 نفر از 53 ملیت مختلف انجام شده است. او ثابت کرد که می توان از طریق داده هایی درباره رفتار جمعی بر اساس طبقه بندی ذیل، به تفاوتهای فرهنگی پی برد:
1 - فردگرایی در مقابل جمع گرایی
2 - ابهام گریزی
3 - فاصله قدرت
4 - مردگرایی در مقابل زن گرایی یا ظرافت گرایی
5 - پویایی شناسی اخلاق کنفوسیوسی
این طبقه بندی در ابتدا دارای چهار گروه و بعدا طبقه پنجم به آن اضافه گردید. سایر نویسندگان نشان دادند که عملکرد فردی بر اساس پیشینه فرهنگی افراد متفاوت است. به طور مثال سوگیری فرهنگی جمع گرایی کارکنان چینی، گرایش بیشتری در آنها برای فعالیت گروهی نسبت به کارکنان آمریکایی به وجود می آورد.
برخی از مطالعات نشان داده است که گروه های غیرمتجانس نسبت به گروه هایی بااعضای متجانس دارای عملکرد بهتری در حل مسایل پیچیده هستند. یافته های جدیدتر نشان دهنده این است که گروه های دارای گوناگونی فرهنگی دارای اثربخشی در حل مسایل نبوده اند. با این حال، با توجه به مدت زمانی که اعضای گروه های نامتجانس برای همکاری با یکدیگر اختصاص می دهند، این گروه ها به تدریج درحال دستیابی به سطح اثربخشی ای هستند که گروه های متجانس از آن برخوردارند).
همچنان که شرکت ها به طور فزاینده ای به سمت جهانی شدن پیش می روند، مدیران نیاز دارند که وجود تفاوت بین ارزش ها و سوگیریهای کارکنان با ملیتهای مختلف را درک کنند تا بتوانند از کارکنانی بهره ور برخوردار باشند. پیشینه آموزشی، مذهبی، خانوادگی، جغرافیایی، تاریخی و فرهنگی افراد می تواند آنها را کارکنانی ضعیف یا قوی نسبت به اهداف سازمانی تبدیل کند. برای موفق بودن در سطح بازار بین المللی باید فرهنگی حمایت کننده و ترقی خواه را در سازمان ایجاد کرد. این گزارش که حاصل تحقیقی سه ساله درباره ویژگیهای فرهنگی ملل مختلف در محیط های کاری است، می تواند در ایجاد شناخت لازم جهت بیشینه کردن عملکرد کارکنان با فرهنگ های ملی مختلف قابل استفاده باشد.
تخمین زده می شود که از فرهنگ تاکنون حدود 400 نوع تعریف ارائه شده باشد. اما تعاریف مشترکی را می توان یافت که حالت ساده تری داشته و در بین افراد بر اساس تجربیات مشترکشان موجود است. به طور مثال موارد ذیل را می توان به عنوان تفاوتهای فرهنگی بین انسانها مطرح کرد: 1 - ملیتها، 2 - مذاهب، 3 - طبقات اجتماعی، 4 - نسلها، 5 - مرد یا زن بودن، 6 - تعلق به گروه های مذهبی، قومی و یا زبانی، گروه های اقلیت، گروه های حرفه ای و سازمانی.
1 - فرهنگ پدیده ای است که بین همه افراد یا بیشتر آنها در گروه های اجتماعی مشترک است ;
2 - فرهنگ پدیده ای است که اعضای مسن تر گروه ها سعی می کنند تا آن را به اعضای جوانتر منتقل سازند;
3 - فرهنگ پدیده ای است که ازطریق اخلاقیات، قوانین و سنتها رفتار انسانها را شکل می دهد و درک افراد از جهان را سازماندهی می کند.
در نتیجه این ویژگیها بیانگر این هستند که :
1 - فرهنگ همیشه پدیده ای جمعی است و قابل تفکیک از سطح فردی انسانهاست .
2 - ارزشهای عمیق فرهنگی طی زمان به صورت کاملا آرام تغییر می کنند.
3 - ارزشهای فرهنگی جمعی بر تعاریف قوانین، سبکهای مدیریتی، ساختارهای سیاسی، ساختار تئوری ها و روش انجام تحقیقات تاثیر می گذارند. ...
خرید و دانلود آنی فایل